• Osuvia direktiivikursseja
  raskaan liikenteen
  ammattikuljettajille

 • Raskaan liikenteen pätevyyskurssit ovat olleet tätä päivää jo vuosikausia. Närpiöläinen, vuonna 2014 perustettu 95.Gubbarna -yhtiö järjestää raskaan liikenteen direktiivikursseja täsmälleen tilaajan tarpeiden ja halujen mukaan. 95.Gubbarna tekee myös kursseja ammattikoululle ja liikennekoululle.

  Ajokortin eritysehto 95

  Robert Karlssonin ja Thomas Ingbergin luotsaaman yrityksen nimi 95.Gubbarna eli 95.Ukkelit tulee suoraan laista, jossa ammattipätevyydestä tulee ajokorttiin erityisehto 95. Yrityksen nokkamies Robert Karlsson tietää, että pakollisista kursseistakin voidaan muovata täsmälleen itse kunkin tarpeisiin sopiva kurssipaketti. Hiljattain tullut laki- tai asetusmuutos muutti järjestelmää entistä sujuvammaksi. Nykyisin kursseja voi suorittaa aiempaa enemmän etänä netissä virtuaalikursseina. 

  Ajankohtaista
  Nyheter
  Ammattikuljettajat ovat
  tyytyväisiä etäopetukseen.

  Kauempana asutuskeskuksista asuvat bussien ja kuorma-autojen kuljettajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä muutokseen. Nyt heidän ei tarvitse lähteä kymmenien kilometrien päähän koulun penkille opiskelemaan. Nykytekniikka antaa opiskeluun mainiot mahdollisuudet ja opettajille oivalliset työkalut. Nettiopiskelussa keskustelut viriävät yllättävän helposti ja saamme käsittelyyn ajankohtaisia ongelmia. Näihin asioihin löydämme yhdessä lainmukaisen ja järkeenkäyvän ratkaisun.

  Etäopetuksessa on voimaa ja tilaa yksilölliselle neuvonnalle.

  Luonnollisesti joillekin kuljettajille netissä keskusteleminen ja chattailu on hieman vierasta. Mutta kokemus on osoittanut, että sopivan pienessä porukassa nettikeskustelu lähtee hyvin käyntiin.

  95.Gubbarna vie kurssejaan eteenpäin nimenomaan neuvonnan keinoin ja yhdessä kurssilaisten kanssa pyritään etsimään mahdollisimman suurta lisäarvoa kurssin suorittamisesta.

  95.Gubbarna räätälöi kurssin itse kullekin yritykselle ja ryhmäkoolle sopivaksi. Ota yhteyttä ja kysy lisää räätälöidyistä kursseista!

  Ihanteellinen ryhmäkoko on tärkeä
  – verkossa vähemmän, luokassa enemmän.

  On tärkeä pitää kurssien ryhmäkoko ihanteellisena. Netissä kymmenkunta opiskelijaa on ihan mukava sakki, jonka keskuudessa syntyy hedelmällistä kokemusten ja kysymysten esittämistä. Mutta luokkahuoneeseen voidaan helposti ottaa tuplamäärä kurssilaisia ja kaikkia hyödyttävä vilkas keskustelu viriää siitä huolimatta.

  Kursseilla on rento meininki.

  Rennon asiallinen ilmapiiri on erittäin tärkeä tekijä viestin perillemenossa. Pelkkä asetusten ulkoluku ja lakipykälien luettelu ei vie tärkeää asiaa eteenpäin. Raskaan liikenteen pätevyyskursseilla on saatava syntymään kehittävää keskustelua, jotta asioiden sisältö ymmärrettäisiin perinpohjaisesti.  

  Asiat punnitaan ja kehitetään parhaat ratkaisut.

  Kurssin aikana ja opetuksen ohessa käytäviä asioita punnitaan ja yhdessä mietitään parhaita ratkaisuja. Sisällöstä pyritään esimerkkien avulla tekemään mielenkiintoista ja arkipäivän ongelmiin pureutuvaa. Robert Karlssonilla itsellään on kokemusta niin rekan ja linja-auton ajamisesta kuin liikenteen sujumisen seuraamisesta. Vuosikymmenten työ Liikkuvassa Poliisissa sekä  liikenne- ja  tutkijalautakunnassa on tuottanut arvokasta kokemusta Suomen tieliikenteen kipukohdista.

  Säännöt ja ohjeet nyt ja tulevaisuudessa

  Kursseilla käydään läpi olemassa olevia sääntöjä ja ohjeistuksia, mutta tulevaisuuttakaan ei pidä unohtaa. Käsittelyssä ja lausuntokierroksilla olevia sääntömuutoksia käydään luonnollisesti läpi, jotta kuljettajilla olisi mahdollista ottaa asioihin kantaa omien kanaviensa kautta. Tulevat asetukset on myös hyvä tietää ennakolta, jotta niihin varautumiseen ja valmistautumiseen jää riittävästi aikaa.

  Vältä turhat sakot!

  Raskaan liikenteen pätevyysursseilla käydään läpi asioita nimenomaan käytännön kannalta. Sekin on yksi tärkeä seikka, kuinka ammattiliikennettä suorittava välttyisi niin sanotuilta tyhmiltä sakoilta.

  95.Gubbarna –kursseilla on kaikkea muuta, mutta ei tylsää.

  Mielenkiinto pakollisiin kursseihin on kasvanut sitä mukaa, kun bussien ja rekkojen kuljettajat ovat huomanneet kurssitarjonnan kehittymisen. Viimeisen viiden vuoden aikana 95.Gubbarna on elävöittänyt ja syventänyt kurssien sisältöä. Kuskit ovat huomanneet, että kurssitarjontaan on tosiaankin mahdollista saada uutta ja kiinnostavaa asiaa. Vanhan ja tutun asian jauhaminen on onneksi jäänyt historiaan.

  95.Ukkelit ottavat asioista selvää.

  Ja sitten tynnyriin!

  Vuokraa palju - hyra en badtunnan

  Jämerän ja ajantasaisen direktiivikurssituksen ohessa 95.Gubbarna on mukana myös vapaa-ajan toiminnassa. Vuokrattava ”kannibaalitynnyri” eli henkilöauton perävaunussa kulkeva kylpytynnyri eli palju on osoittautunut varsin suosituksi. Palju onkin kiertänyt ahkerasti Pohjanmaan rannikolla. Lämpimään paljuun onkin mukava pulahtaa, kun kattona on kirkas suomalainen tähtitaivas. Rentoudu ja vuokraa kunnon kylpytynnyri!

  Tiedustele paljun vuokrausta
  sähköpostitse [email protected] tai soita 0400 879 964

  SkiErg-hiihtolaitteella opit sauvomaan.

  Jotta vapaa-aika ei menisi pelkäksi nautinnoksi, 95.Gubbarna vuokraa myös SkiErg-hiihtolaiteita, joilla voi harjoitella etenkin sauvojen käyttöä. Pohjanmaalla Vasaloppet eli Vaasahiihto on suosittu kuntourheiljoiden keskuudessa. 

  Skierg2

  Jos lumi puuttuu SkiErg ei puutu. Meillä on sellainen.

  Vaasahiihto on Ruotsissa maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestettävä maailman suurin yksittäinen maastohiihtokilpailu. Siinä hiihdettävä matka on noin 90 kilometriä. SkiErg-laitteella vähälumisenakin talvena saat itseai hyvään hiihtokuntoon. Ja onhan niitä pienempiäkin vastuksia hyväkuntoiselle hiihtäjälle.

  Tiedustele SkiErg-hiihtolaitteen vuokrausta
  sähköpostitse [email protected] tai soita 0400 879 964.