järjestää osuvia
direktiivikursseja
ammattilaisille

Det är förvånansvärt lätt att få igång diskussioner i nätundervisningen, och vi kan ta upp aktuella problem. Tillsammans hittar vi en lagenlig och klok lösning på problemen.

På nätet finns det resurser och utrymme för individuell rådgivning.

För vissa förare känns diskussioner och chatt på nätet naturligtvis främmande. Men erfarenheten visar att det är enkelt att komma igång med nätdiskussioner i lagom små grupper.

95.Gubbarna vidareutvecklar sina kurser just genom rådgivning, och vi försöker tillsammans med kursdeltagarna att skapa ett så stort mervärde som möjligt när man går en kurs. 95.Gubbarna skräddarsyr sina kurser för varje kundföretag och gruppstorlek.

Det är viktigt med optimal gruppstorlek – mindre på nätet, större i klassrummet.

Det är viktigt att gruppstorleken är optimal. På nätet är ett tiotal studenter ett lagom stort gäng där man får till ett värdefullt utbyte av erfarenheter och frågor. I ett klassrum däremot kan man lätt ha dubbelt så många kursdeltagare, och ändå få till en livlig diskussion som alla har nytta av.

Stämningen på kurserna är avslappnad.

En avslappnad och saklig stämning är mycket viktig för att budskapet ska nå fram. Att bara repetera förordningar och lista lagparagrafer för inte det viktiga budskapet vidare. Det är alltid viktigt att en kurs ska ge upphov till givande diskussioner för att man ska kunna förstå innehållet i sakfrågorna grundligt.

Reflektion leder till de bästa lösningarna.

Vi reflekterar över de frågor som kommer upp under kursen och utbildningen, och kommer tillsammans fram till de bästa lösningarna. Vi strävar efter att göra innehållet mera intressant och vardagsaktuellt med hjälp av exempel. Robert Karlsson har själv erfarenhet av att köra både lastbil och buss, men även av att se hur trafiken flyter. Flera årtionden av arbete inom Rörliga Polisen och trafik- och undersökningsnämnden har gett värdefull erfarenhet av problempunkter inom vägtrafiken i Finland.

Regelverket och instruktioner nu och i framtiden

På kurserna går man igenom gällande regler och instruktioner, men utan att glömma framtiden. Vi går naturligtvis igenom aktuella regeländringar som behandlas eller är på remissrunda, så att förarna ska ha möjlighet att ta ställning till frågorna via sina kanaler. Det är också bra att i förväg känna till kommande föreskrifter så att man har gott om tid att förbereda och anpassa sig.

Undvik onödiga böter!

När vi tillsammans går igenom olika frågor på kurserna är det just det praktiska perspektivet som betonas. En viktig fråga är hur man som yrkesförare ska kunna undvika så kallade onödiga böter.

95-Gubbarna-kurserna är allt annat än tråkiga.

Intresset för obligatoriska kurser har växt i takt med att förare upptäckt utvecklingen av kursutbudet. De senaste åren har 95.Gubbarna gjort innehållet i sina kurser livligare och djupare. Förare har upptäckt att det ju faktiskt är möjligt att kursutbudet kan vara dagsaktuellt och intressant. Som tur är har tiden sprungit ifrån ältandet av gamla och välbekanta ämnen.

95.Gubbarna tar reda på saker.

– Vi lär också själva oss nya saker varje gång. Och om vi inte kan besvara en fråga på en gång tar vi reda på svaret på en gång, lovar Karlsson och Ingberg.

Och så dags för tunnan!

Utöver ett stabilt och uppdaterat utbud av direktivkurser bedriver 95.Gubbarna även verksamhet inom fritidsaktiviteter. Företaget hyr ut en ”kannibaltunna” dvs. en badtunna som transporteras smidigt på ett personbilssläp. Tunnan har visat sig riktigt populär med tiden. Tunnan har turnerat flitigt längs med Österbottens kusttrakter. Det är riktigt skönt att hoppa ner i den varma tunnan med Finlands stjärnklara himmel ovanför. Slappna av och hyr en redig badtunna!

SkiErg-skidapparaten lär dig att staka.

För att inte all fritid ska bara gå åt avslappning hyr 95.Gubbarna även ut SkiErg-skidåkningsapparater, som är bra för framför allt att lära sig staka. Vasaloppet är mycket populärt bland österbottniska motionärer.

Brist på snö är ingen brist på SkiErg. Finns nu hos oss.

Vasaloppet i Sverige den första söndagen i mars är världens största enskilda terrängskidlopp. Man åker ca 90 kilometer. Med SkiErg tränar man upp sin skidåkningsform även när det är brist på snö. Och det finns ju ingen brist på mindre motstånd även för skidåkare i god form.